Harrastukset

Lemmikeillä täytyy olla harrastuksia ja mahdollisuuksia hauskanpitoon siinä missä ihmisilläkin. On erittäin tärkeää huomioida sitä perheen lemmikkiä tarpeeksi sekä varmistaa, että se pääsee harrastamaan ja liikkumaan riittävästi. Lemmikki on paljon muuta kuin vain siellä kodin nurkassa kyyhöttävä kissa tai koira.

On ihmisen vastuulla, että lemmikki saa tarpeeksi huomiota, huolenpitoa, liikuntaa sekä harrastusmahdollisuuksia.

Uinti

Uinti on etenkin koirille mahtava harrastusmuoto ja se onkin hyvä opettaa koirille jo ihan pentuna. Se on etenkin kesällä mahtava tapa purkaa energiaa mikäli kuuma keli estää pidemmät lenkit.

Monet koirat suorastaan rakastaa uintia ja esimerkiksi erilaisten esineiden noutamista vedestä. Mikäli et ole vielä kokeillut uintia lemmikkisi kanssa yhdessä niin tee se tänä kesänä. Se on upea tapa viettää kuumana päivänä yhteistä aikaa ja nauttia kesäkeleistä. Mikäli uitte meressä niin muista varata koirallesi myös riittävästi vettä rannalle sekä kuppi mistä sitä juoda.

Metsästys

Metsästys on myös yksi mahtava tapa yhdistää koiran sekä omistajan vapaa-aika. Mikäli harrastat metsästystä niin kannattaa valita koirarotu ehdottomasti sen mukaan ja kouluttaa se metsästysapuriksi pennusta lähtien.

Agility

Agility on tiettyjen koirarotujen suurinta herkkua ja mahtava tapa purkaa energiaa. Agilityä voi harrastaa satunnaisesti tai sitten siitä voi tehdä ihan määrätietoisen ja kilpailuihin tähtäävän yhteisen harrastuksen. Siinä niin omistaja kuin koirakin saa kivasti liikuntaa, ulkoilua ja sitä yhteistä aikaa.

Juoksu

Mikäli harrastat lenkkeilyä ja juoksua niin on olemassa useita koirarotuja, jotka juoksee rinnallasi vaikka 10 kilometriä sopivalla kelillä.

Kannattaakin miettiä jo koiraa hankkiessa, että mikä rotu soveltuu parhaiten, mikäli tykkäät liikkua ja juosta paljon. Se on erittäin hienoa lähteä luontoon juoksemaan hyvin koulutetun koiran kanssa yhdessä.

Leikkiminen

Oli lemmikkinä sitten koira, kissa tai vaikka orava niin tämä on yksi tärkeimmistä harrastuksista. Jokainen lemmikki nimittäin kaipaa huomiota sekä yhteistä aikaa. Siihen ehdottomasti paras tapa on leikkiminen yhdessä jollain lelulla.

Mikäli sinulla on lemmikki niin muista leikkiä sen kanssa päivittäin edes pieni hetki. Voin kertoa, että se on taatusti sille omalle lemmikillesi se päivän paras hetki.