Lemmikit

Ihmisillä on aina ollut paljon erilaisia lemmikkejä ystävinään. Lemmikkejä voi olla ihan laidasta laitaan vaikka yleisimmät onkin varmasti edelleen kissa sekä koira. Olen törmännyt ihmisiin, joilla on ollut lemmikkeinä käärmeitä, erilaisia liskoja ja yhdellä tutulla oli joskus oravakin. Vaihtoehtoja on siis lähes loputtomasti ja jokaiselle ihmistyypille sekä elämäntavalle löytyy nyky-yhteiskunnasta varmasti sopiva ystävä.

Niinhän se menee, että lemmikki on ehdottomasti ihmisen paras ystävä, oli se sitten mikä tahansa koiran ja oravan väliltä.

Koira

Koira on varmasti edelleen se perheiden yleisin lemmikki. Koiran kanssa on mukava ulkoilla, leikkiä ja ihan vain olla kotona. Koirarotuja on lähes loputtomasti ja niiden joukosta löytyy jokaiseen elämäntyyliin sekä perheeseen taatusti sopiva koira. Muista miettiä tarkkaan etukäteen millaisen koiran haluat ja mikä rotu tähän parhaiten sopii. Muista myös, että koira on kuin pieni vauva joka vaatii päivittäistä huolenpitoa ja hoitoa noin kymmenen seuraavan vuoden ajan.

Kissa

Kissat tulee varmasti koirien jälkeen hyvänä kakkosena, kun puhutaan yleisimmistä lemmikeistä. Kissat on nykypäivänä verrattain helppoja lemmikkejä, sillä harva käyttää niitä edes juurikaan ulkona. Kissat tarvitsee päivittäin vain puhtaan hiekkalaatikon, vettä sekä tietenkin ravintoa. Koiraan verrattuna kissat siit pärjää tarvittaessa pitkiäkin aikoja yksin kotona.

Kani

Myös erilaiset kanit sekä puput on kohtalaisen yleisiä lemmikkejä kotitalouksissa. Kani on ehkä vielä pykälää helpompi hoidettava kuin esimerkiksi kissa. Kanit on monesti suurimman osan ajasta omassa häkissään ja riittää, kun häkki pidetään siistinä ja hyvin varusteltuna.

Jyrsijät

Kanien jälkeen yksi suosittu ryhmä on erilaiset jyrsijät. Vaihtoehtona voi olla esimerkiksi gerbiili, hamsteri tai vaikka sitten se orava. Jyrsijät on myös verrattain helppoja hoidettavia ja vaatii samankaltaista huolenpitoa kuin kanit. Reilusti ravintoa, vettä, sekä puhdas ja hyvin varusteltu häkki. Näillä eväillä jyrsijä viihtyy vaikka pidemmänkin ajan yksin kotona. Muista kuitenkin, että jyrsijän häkki sekä sen tarvikkeet vaatii lähes päivittäistä hoitoa sekä puhdistusta.